NIEUWS

Laarakkers – medewerkers testen waterstofauto

Mei 2022

Wij hadden in de maand mei een waterstofauto op proef. Milieuvriendelijker kan bijna niet. Er komt geen CO2 aan te pas. De uitstoot van een waterstofmotor is puur water. De komende maand zullen onze werknemers testen of deze auto een interessant alternatief is voor duurzame mobiliteit.

Expo New Energy – Nieuw Regionaal event met nationale werking!

April 2022

Begin April 2022 heeft Laarakkers deelgenomen aan de Expo New Energy, welke plaats vond in het Inspyrium in Cuijk. Met ongeveer 250 ondernemers en diverse gemeentevertegenwoordigers werd de expo geopend Diverse gastsprekers hebben hun visie gepresenteerd op het onderwerp New Energy. Vrijdag 8 en zaterdag 9 april hebben meer dan 300 scholieren en andere geïnteresseerden de beurs met als thema “Waterstof en meer” bezocht.Laarakkers heeft een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld op basis van het 4-zuilen model, waarbij waterstof één van de thema’s is als het gaat om verduurzamen van ons wagen- en machinepark. Op onze stand hebben wij vele interessante gesprekken gevoerd met bezoekers en andere standhouders. De eerste stappen richting duurzaamheid zijn gezet en hoe mooi zou het zijn als we samen met de andere bedrijven de verdere stappen kunnen zetten op weg naar zero emissie.

Recycling van gips

Maart 2022

Bij de sloop van een gebouw zijn 890 ton gips vrijgekomen. Het gips wordt door het bedrijf GipsNet B.V. verwerkt tot poeder dat weer verwerkt wordt in de gipsplatenindustrie. De gips verwerkende industrie is hierdoor in staat natuurlijk gips te vervangen met upcycled gips, dit beperkt het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Door dit proces kan ongeveer 98% van het materiaal hergebruikt worden.

Brandstoftanks met AdBlue

Maart 2022

Om onze CO2-uitstoot te verminderen, draaien onze machines al enige tijd op HVO20 brandstof. Op onze bouwplaatsen maken wij gebruik van verschillende opslagtanks met geïntegreerde AdBlue-tanks. Zo kunnen onze machines direct ter plaatse bijgetankt worden.

Op weg naar zero emissie – Laarakkers bundelt alle krachten in 2022

Maart 2022

Laarakkers heeft het doel gesteld om duurzaam te werken en de CO2-uitstoot te verminderen. Om dit doel te bereiken en te blijven verbeteren werken wij nauw samen met de bedrijven van de Laarakkers Groep en onze partners. Wij zijn ook lid van de DGNB e.V (Duitse branchevereniging voor duurzaam bouwen), Madaster en partner van Insert. Bovendien hebben we ons door een onafhankelijk audit team laten certificeren en niveau 3 van de CO2-prestatieladder bereikt. Ook social ondernemen is voor ons belangrijk: Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) hebben we het prestatieniveau ‘’trede 2’’ bereikt. Met hulp van diverse samenwerkingen, lidmaatschappen en certificeringen gaan we stapsgewijs op weg naar zero emissie.

© 2024 Laarakkers | Privacy- en cookieverklaring