NIEUWS

Recycling van gips

Maart 2022

Bij de sloop van een gebouw zijn 890 ton gips vrijgekomen. Het gips wordt door het bedrijf GipsNet B.V. verwerkt tot poeder dat weer verwerkt wordt in de gipsplatenindustrie. De gips verwerkende industrie is hierdoor in staat natuurlijk gips te vervangen met upcycled gips, dit beperkt het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Door dit proces kan ongeveer 98% van het materiaal hergebruikt worden.

Brandstoftanks met AdBlue

Maart 2022

Om onze CO2-uitstoot te verminderen, draaien onze machines al enige tijd op HVO20 brandstof. Op onze bouwplaatsen maken wij gebruik van verschillende opslagtanks met geïntegreerde AdBlue-tanks. Zo kunnen onze machines direct ter plaatse bijgetankt worden.

Op weg naar zero emissie – Laarakkers bundelt alle krachten in 2022

Maart 2022

Laarakkers heeft het doel gesteld om duurzaam te werken en de CO2-uitstoot te verminderen. Om dit doel te bereiken en te blijven verbeteren werken wij nauw samen met de bedrijven van de Laarakkers Groep en onze partners. Wij zijn ook lid van de DGNB e.V (Duitse branchevereniging voor duurzaam bouwen), Madaster en partner van Insert. Bovendien hebben we ons door een onafhankelijk audit team laten certificeren en niveau 3 van de CO2-prestatieladder bereikt. Ook social ondernemen is voor ons belangrijk: Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) hebben we het prestatieniveau ‘’trede 2’’ bereikt. Met hulp van diverse samenwerkingen, lidmaatschappen en certificeringen gaan we stapsgewijs op weg naar zero emissie.

© 2023 Laarakkers | Privacy- en cookieverklaring