NIEUWS

Wim Martens Logistics neemt tweede elektrische Volvo truck in gebruik

November 2023

Boxmeer, 13. November 2023 – Afgelopen vrijdag hebben we de tweede Volvo FH 4×2 Electric Truck van BAS Truckcenter in ontvangst genomen, waarmee we weer een stap zetten naar duurzame logistiek.
De Volvo FH 4×2 Electric Truck zal na een korte instructie voor de chauffeur deze week zijn eerste rit gaan maken. 
” De inzet van elektrische voertuigen is voor ons niet alleen een strategische beslissing, maar ook een streven naar een duurzame toekomst voor de logistieke sector,” benadrukt Boyk Martens ( Directeur Wim Martens Logistics). “De reductie van onze CO2- en fijnstofuitstoot staat centraal in onze inspanningen.”

Op weg naar zero emissie: uitbreiding met 2 elektrische Volvo trucks

Oktober 2023

Met trots kunnen we melden dat we onlangs een order geplaats geplaatst voor twee Volvo FH 4×2 Electric trucks bij BAS Truckcenter. Op deze wijze zetten wij weer een stap in het verder verduurzamen van ons wagenpark en het reduceren van onze CO2- en fijnstofuitstoot.
Naast een lagere uitstoot van schadelijke stoffen zijn de e-trucks ook stiller dan vrachtwagens die op diesel rijden. Dit zorgt voor een vermindering van schadelijke stoffen en geluids- en geuroverlast op en rond onze bouwlocaties.
De trucks zullen voornamelijk worden ingezet voor binnenstedelijk transport van de vrijkomende materialen uit onze sloopprojecten in Duitsland. De materialen worden waar mogelijk hergebruikt en gerecycled.
Als familiebedrijf zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid. We hechten daarom veel waarde aan duurzame toekomst door o.a. te investeren in een duurzaam machine- en wagenpark.
Samen met onze partners binnen de Laarakkers Groep Laarakkers gaan we verder op weg naar een nog duurzamere dienstverlening.
De derde elektrische truck van de Laarakkers Groep  wordt naar verwachting in april 2024 geleverd, de 4de volgt ca. juli 2024 

Wim Martens Logistics presenteert de eerste e-truck in het Land van Cuijk aan de wethouder, de burgemeester van Weeze en de pers

Juni 2023

Op donderdag 8 juni presenteerden Wim Martens Logistics en Laarakkers de eerste e-truck in het Land van Cuijk aan wethouder Antoinette Maas, de burgemeester van Weeze (DE), Georg Koenen, en de pers. Onderdeel van de presentatie was natuurlijk ook een proefrit in de volledig elektrische Volvo FH 4×2 Electric. Deze truck rijdt volledig emissievrij (dus zonder uitstoot van uitlaatgassen) en is geluidsarm in vergelijking met een truck die op diesel rijdt. Het is een goed alternatief voor kortere afstanden en biedt ook de mogelijkheid om in gebieden te rijden waar dieseltrucks niet meer zijn toegestaan. Sinds enkele weken wordt de truck ingezet om zand en grind te vervoeren voor Wim Martens Logistics partner Van Nieuwpoort op een vaste route. Wim Martens Logistics blijft investeren in het verduurzamen van het wagenpark. Samen met de andere bedrijven in de Laarakkers Groep wordt de klant een verantwoorde en duurzame dienstverlening aangeboden.

Foto: Wiljan Laarakkers (directeur Laarakkers), wethouder Antoinette Maas, Georg Koenen (burgermeester van Weeze) en Boyk Martens (directeur Wim Martens Logistics) met de Volvo FH 4×2 Electric

Wim Martens Logistics neemt de eerste elektrische truck in het Land van Cuijk in gebruik

April 2023

Boxmeer, 13 april 2023: Wim Martens Logistics heeft de eerste van twee Volvo FH 4×2 Electric trekkers in gebruik genomen. Deze eerste elektrische truck in het Land van Cuijk zal ingezet worden voor het transport van zand en grind voor de betonindustrie. Een mooie mijlpaal in het verduurzamen van het wagenpark.
Wim Martens Logistics B.V., onderdeel van de Laarakkers Groep, zet weer een verdere stap in de energietransitie. In 2022 heeft het logistiekbedrijf de order getekend voor twee Volvo FH 4×2 Electric trekkers bij BAS Truck Center. Wim Martens Logistics wil graag blijven samenwerken aan de toekomst en hun impact op het milieu minimaliseren. De truck zal voornamelijk voor onze klant Van Nieuwpoort ingezet worden voor het vervoer van grind en zand. De Volvo FH 4×2 Electric trekker kan een hele dag werken, met één keer opladen tijdens de reguliere pauze. Een truck die geen schadelijke stoffen uitstoot, zorgt voor een beter milieu voor de mensen op de bouwplaats, maar ook voor omwonenden.Pim van Baaren, Directeur van Nieuwpoort Grint en Zand B.V: “Als Van Nieuwpoort dragen we graag ons steentje bij aan een duurzame toekomst. We werken voortdurend aan ontwikkelingen om onze CO2 footprint te verlagen in zowel het winnen van grondstoffen als in het transport ervan. We zijn heel blij dat we samen met onze partners een van de eerste 100% elektrische vrachtwagens in gebruik nemen. De vrachtwagen gaat op ons terrein in Weeze laden en vanuit daar onze grondstoffen duurzaam vervoeren naar onze afnemers”.Wim Martens Logistics blijft investeren in een duurzaam wagenpark en is samen met de gehele Laarakkers Groep, op weg naar een nog duurzamere dienstverlening.
Over Wim Martens Logistics: Het bedrijf, opgericht door Wim Martens in 2003, is gespecialiseerd in kippertransport van zand, grind, steenpuin, menggranulaat en ander recyclingmateriaal. Het bedrijf met 40 medewerkers bedient klanten in heel Nederland, Duitsland en België. In 2020 heeft oprichter Wim Martens het bedrijf overgedragen aan zijn zoon Boyk Martens en Marcel Laarakkers van Laarakkers. Door de samenwerking die is aangegaan kunnen Wim Martens Logistics en Laarakkers elkaar ondersteunen en versterken op het gebied van logistiek en duurzaam transport.

Circulair slopen: project‚ Contiweb‘ in Boxmeer gestart

April 2023

Nadat eind maart de laatste medewerkers het kantoorgebouw hebben verlaten, zijn we gestart met onze werkzaamheden op het voormalig Contiweb terrein in Boxmeer.
Hier worden de bedrijfshallen gedemonteerd en het kantoorgebouw gesloopt.
In het kader van onze duurzaamheidsstrategie is dit project een uitstekend voorbeeld van circulair slopen.
Alle bedrijfshallen inclusief de (bovenloop)kranen op het terrein worden gedemonteerd en zullen op een andere locatie weer opgebouwd worden.  
Ook het kantoormeubilair en de diverse machines afkomstig uit de bedrijfshallen, zullen een nieuwe bestemming krijgen. Voor verdere materialen zie Insert marktplaats.
 

Laarakkers meet stikstof- en fijnstofuitstoot en is op weg naar CO2-neutraal werken

Februari 2023

Onze stagiair Tim Janssen heeft zijn onderzoeksstage bij Laarakkers met succes afgerond. Hij heeft onderzocht hoe Laarakkers het eerste sloopbedrijf kan worden dat in 2023 een emissieloze sloop uitvoert. De resultaten van de stikstof- en fijnstofmetingen bij het “Commerzbank”-project in Düsseldorf en de berekeningen van onze CO2-uitstoot tijdens de sloop in Kaarst stemmen ons voorzichtig optimistisch. Ze laten echter ook zien op welke gebieden we onze emissies nog verder moeten terugdringen.
Uit de meting van zowel de stikstof- als fijnstofverontreiniging in Düsseldorf blijkt dat wij ver onder de wettelijke grenswaarden zijn gebleven. In het algemeen hebben onze sloopwerkzaamheden geen negatief effect gehad op de vervuiling door stikstof en fijnstof.
Bij ons project in Kaarst, waar we een grote sporthal sloopten, werd de CO2-uitstoot van de ingezette machines en transportvoertuigen gemeten. Deze waarden werden vergeleken met de CO2-besparing door het gebruik van schonere brandstof en de recycling van materiaal uit de sloop. Het project in Kaarst leverde veel staal op dat werd gerecycled. Recycling stoot minder CO2 uit dan de productie van nieuw staal met ijzererts.
In totaal was de CO2-besparing zo groot dat de CO2-uitstoot van onze transportvoertuigen en machines werd gecompenseerd. Met het project in Kaarst kunnen we dus spreken van een neutrale CO2-balans, maar nog niet van een emissievrije sloop. Dit vereist onder meer een vermindering van de uitstoot van onze machines, bijvoorbeeld door over te schakelen op elektrische graafmachines of machines op waterstof. De eerste machines van de volgende generatie zijn besteld en zullen in de loop van het jaar worden geleverd. Dus we zijn op de goede weg.

© 2024 Laarakkers | Privacy- en cookieverklaring